Klacken

Hejarklacken Flocken är en del av supporterföreningen Lejonflocken.
Alla är hjärtligt välkommna att ansluta sig till oss för att skapa en härlig stämmning på matcherna. Ju fler desto bättre. Här finns våra Hejarklackssånger.

_______________________________________

Historik återberättad av en av grundarna :

Det hela startade säsongen 2015. För fjärde året följde jag vårt duktiga fotbollslag LFC från Folkungavallen och nu på Linköpings Arena. Min entusiasm på läktaren fick mig att använda först tågvissla och sen biltuta för att visa min uppskattning och ge stöd. Men jag var bara en person. Hur agerade övriga åskådare? Alldeles för lite, tyckte jag. Visserligen klappade man in hörnor, och förstås applåderade man vid mål. Men ändå! Det här dög inte.

Så på medlemsmötet i november klev jag fram och sa vad jag tyckte: ”Vi kan inte vinna SM-guld om vi inte har en hejarklack. Så låt oss start en”. Applåder från de LFC-spelare som var på mötet. Gillande från ledningen. Med kontakten jag fick med spelaren Janni Arnth, lagledaren Loben och medlemmen Åsa-Karin Engstrand började det rulla igång. Janni filmade mitt framträdande och la ut på LFCs facebooksida. Åsa-Karin, som var aktiv på facebooksidan Vi som älskar LFC, lät mig göra reklam där. Loben fixade möteslokal. Vid vår första hejarklacksträff 27 januari var vi en liten men bestämd skara på 7 personer.

Efter ett halvår är vi nu mer än dubbelt så många i Flocken, som vi kallar oss. Vi har bildat en supporterförening, Lejonflocken, för att visa att vi är seriösa i vårt engagemang att stötta laget, även på bortamatcher. Vi har tagit fram ramsor och sånger, som vi ackompanjerar med diverse instrument. Det bästa med detta roliga och spännande äventyr är att vi upplever att vi verkligen gör skillnad för laget. Och . . . ”det här är bara början” . . . . . . . . . skriver jag, en lycklig, halvgalen pensionerad lågstadielärare vid namn Helena Johansson.