Var alltid stolta – härifrån går det uppåt

En tung säsongsstart hindrade inte lejonen från att sjunga ut sin kärlek i det hällande vårregnet. Laget i vårt hjärta är LFC under alla omständigheter, och vi vet att laget, klubben, supportrarna och staden kan mer än så här. Spelet på planen kan och kommer bli bättre och publiken kan och ska komma i större skaror till arenan. Tålamod är ett uttjatat ord, som vi alla kan ha olika mycket av. Känner du att det börjar tryta, så minns att även under Andrée Jeglertz, så var det första året en uppbyggnadsfas för vad som komma skulle år 2 och 3.

I toppar och dalar ska vi känna stolthet över vår klubb, vad vi uppnått, och vad vi återhämtat oss från. Vi ska vara stolta över att vi i 20 år fostrat spelare som blir stjärnor i utländska proffsligor. Dessa spelare fortsätter följa Lejonflocken i sociala medier, de minns oss med kärlek, hör av sig ibland och inte minst är de ambassadörer för vår talangutveckling. På så sätt attraherar de nya supportrar från andra länder till LFC, och därmed även till Lejonflocken.

På bilden ovan ser ni Ciara från Dublin. Med sin pappa reste hon i helgen hela vägen till Linköping för att träffa spelarna och se LFC spela match. Hon såg även Lejonflocken troget sjunga fram laget från ståplats och valde efter matchen att bli medlem i supporterklubben. Hon är inte den enda supporter från utanför Sverige som följer oss på sociala medier. Hon är inte heller den sista som kommer hit. Det är lätt att i en stad på en slätt glömma att vi är världsberömda. LFC har globalt renommé inom damfotbollen, men även Lejonflocken är omskrivna i utländsk media, inte minst efter att vi tog ställning mot sexism efter VM i samband med Champions League. Vi kommer av detta skäl ibland skriva på engelska på sociala medier. Supportrar från hela världen ska veta att de alltid är välkomna till Flocken.

Så sträck på era lejonnackar och låt inga dubbelklubbar från vare sig när eller fjärran tro att deras meriter från herrfotbollen trumfar det vi gjort och gör för damfotbollen, och därmed fotbollen. Låt ingen kalla oss oäkta, för vi har supportat vårt damallsvenska lag utan att göra avkall på hur vi väljer att supporta och vi har gjort det hemma och borta längre än vad många av dubbelklubbarna ens haft damlag på allsvensk nivå. Vi har inte en supporterbas byggd för ett herrlag att tillgå, men vi har fotbollsälskande barn och ungdomar som trygga ställer sig tillsammans med oss och stärker upp oss på ett fantastiskt sätt, antingen mitt i bland oss på ståplats eller från aktiv sittplats. Vi har äldre medlemmar som ger av sin fritid för att fler ska påminnas om den stoltheten hela staden då och då visar för klubben i medgång. För detta har vi förtjänat våra spelares kärlek, och ofta även motståndarspelares och motståndarsupportrars respekt.

Med denna stolthet och kärlek djupt inpräntad bokar du nu in alla vårens och sommarens matchdatum i din kalender och inte minst ser du till att följa med till dubbelderbyt i Norrköping den 25 maj där vi först ser F17-derbyt kl. 11 följt av det damallsvenska derbyt kl. 15. Biljetter köper du HÄR och Lejonflockens medlemmar kommer snart att få mail om hur vi gemensamt åker dit.

Vi är LFC – Vi är Lejonflocken – Vi är fotbollshistoria

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *