Fotbollsåret 2024 – vi bygger det tillsammans

Större delen av försäsongen ligger bakom oss och såväl supportrarna som LFC står nu inför att lägga grunden för nya glansdagar, på och runt den nya grunden som just nu läggs på vår hemmaarena.

Med ett år bakom oss av Champions League, allsvensk guldstrid, hyllande av våra stjärnor och med fantastiska medsupportrar på läktaren, kan vi också konstatera att vi upplevt kulturkrockar med andra typer av supportrar. Oavsett vem som har åsikter om hur vi supportar vår klubb kommer vi alltid stå för den läktarkultur vi uppfattar som levande och positiv, och den kommer vi att stå för i match efter match, så som vi gjort sedan åtta år, varav två SM-guldsäsonger.

Nu blickar Lejonflocken fram emot 2024 där vi hoppas kunna öka stödet för LFC allt mer, med fler supportrar allt oftare. På hemmaplan gör vi det från och med i år ifrån ståplats på Sektion P. Vi är inte den supportergrupp som är flest på läktarna, men vi är en supportergrupp som är oerhört stolta över vår klubb, våra lag och våra värderingar. Vi är supportrar som älskar fotboll i allmänhet och damfotboll i synnerhet och LFC över alla andra klubbar, och vi tvekar inte att uttrycka vår kärlek för detta. Vår kärlek till LFC kommer aldrig att uttryckas som hat mot konkurrenterna, men självklart som passion och känslor av alla slag, och alltid med ansvar för hur vi uttrycker de känslorna. Kärleken till damfotboll och till engagemanget för jämställd fotboll kommer ibland att uttryckas som att vi tar avstånd från beteenden. Vi gjorde det tillsammans med supportrar från Arsenal i samband med Champions League i september, då vi markerade mot sexuella övergrepp i kölvattnet efter fotbolls-VM. Vi har markerat mot annat därefter och kommer göra det igen exempelvis när spelare, supportrar eller fotbollspublik utsätts för otrygghet eller andra former av i våra ögon oacceptabelt beteende. Matchmiljön, läktarmiljön och miljön på sociala medier är även supportrarnas ansvar.

Med detta sagt så önskar vi oss förstås ett 2024 där fotbollen står i centrum och där vi ska bli fler som match efter match hjälper LFC framåt mot segrar och vid behov genom motgångar. LFC har just fyllt 20 år och vad passar bättre i jubileumspresent än att bli allt fler på bortamatcherna och att slå nya publikrekord på hemmamatcherna.

Börja med att bli medlem i Lejonflocken!

Börja med att boka in säsongens matchdatum!

Börja med att anmäla dig till årets första bortasupporterbuss!

Tillsammans bygger vi säsongen 2024!

/Emma Holmquist
Ordförande i Lejonflocken 2024

Det här inlägget postades i Styrelsen rapporterar. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *