Fem punkter när serien vänder

LFC är halvvägs genom serien och så även de tävlande i Lejontipset. Utan att explicit avslöja vilka som leder, kan man ändå konstatera några intressanta saker:

SM-guldet

Knappt hälften av de tävlande har tippat Rosengård som slutliga vinnare, men av dessa tippare ligger ingen på topp 3 i Lejontipset. Nästan lika många tippade Häcken i topp och några tror även på KDFF eller LFC som blivande svenska mästare 2021.

Stockholmsunderskattningen

Om vi tittar på den verkliga halvtidstabellen, så är det  bl.a. fyran Hammarby som överraskat oss tippare som topplag när serien vänder. Två tredjedelar av oss har visserligen tippat dem att bli femma eller sexa, men i övrigt sprider sig gissningarna bland platserna 7-10. Håller de i andra seriens andra halva? Ska rent av Djurgården som nu ligger åtta göra dem sällskap på övre halvan? Detta DIF som de flesta av oss tippat runt elfteplatsen. Låt oss inte underskatta dem igen, 5 september i första hemmamatchen efter OS-uppehållet. Alla ska dit!

Grannen på nedre botten

Vår andra överraskning är åt det negativa hållet, nämligen Växjö. På den nedflyttningsplats där smålänningarna nu ligger hade alla utom en av oss tippat AIK (den sista tippade på DIF). Personligen tror jag inte att AIK ska ropa ”hej” ännu, då nuvarande tabelljumbo fick islossning med 9 omgångar kvar i fjol, och då tog sig från sista till sjätte plats genom att skaffa sig ytterligare 19 poäng. Att Växjö ska ta sig upp till platserna 8-9, där hälften av oss tippat dem känns osannolikt just nu, men kan de måhända lyckas göra samma häpnadsväckande spurt två säsonger på raken?

Linköping FC

En av tipparna har placerat LFC som sexa, och tyvärr är det hen som tippat närmast just nu. Övriga deltagare tror att vårt lag når plats 1-3. Jag är dock övertygad om att personen i fråga föredrar att ha fel, så vi kommer göra vårt bästa för att från läktaren hjälpa laget att uppfylla majoritetstipset och ta sig till Champions League. Hjälp Flocken på sektion C så ofta och så högljutt ni kan. Just nu har våra 17 mål gjorts av sex olika spelare där Kanu gjort flest, vilket en tredjedel av oss också trodde. Ännu fler har tippat på Simonsson som skyttedrottning, så vi hoppas att hon ska hitta tillbaka till den målform hon hade under försäsongen.

Vem leder Lejontipset just nu?

Man skulle kunna tro att det inte räcker att sätta upp pekfingret och känna vartåt vinden blåser för att lyckas i den här tipstävlingen, men faktum är att det verkar vara en framgångsfaktor att vara ute och segla lite. Åtminstone har ledaren i vår tävling ägnat sig åt sådant mellan matcherna i sommar. Vi får hoppas att LFC framöver inte kryssar lika mycket som hen. För en topplacering kan det också räcka att dela initialer och gener med personen ovan, om man inte på andra sätt har tillgång till en synsk Källa.

Men vem vet? Vad som händer i höst är ännu ovisst. Personligen tror jag att vi övriga ”gör en Växjö” och racear mot sjätteplatsen… LFC vill vi däremot se högre upp än så.

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *