Välkommen till Lejonflocken-för alla med lejonhjärta!

Lejonflocken, officiell supporterförening till Linköpings FC (LFC), bildades i mars 2016.
Genom vår hejarklack Flocken stöttar vi LFC och skapar stämning på matcherna. Stötta oss genom att bli medlem!
Du är också välkommen att stå med oss i klacken.
Följ oss gärna på Twitter, Facebook och Instagram.

Vi ses på Arenan!

_______________________________________________________________

Postat den av perart | Kommentarer inaktiverade för

Lejontipset 2021 och planer för en växande hejarklack

Nu är vår tipstävling avgjord och bäst på att tippa sluttabell och målgörande var

  1. Metan – vinnare av en signerad spelartröja (från ett urval på kansliet)
  2. Marie – vinnare av en signerad LFC-t-shirt
  3. Åsa-Karin- vinnare av en signerad LFC-t-shirt

Totalt 12 medlemmar var med och tippade, men eftersom serien utökas nästa år, så hoppas vi det sker även här. Många av de övriga tävlande förlorade på att vara för optimistiska när det gäller målskörden eller att gissa på någon annan än Uchenna Kanu som måldrottning med imponerande 14 mål (endast Stina Blackstenius gjorde fler). Ett litet hedersomnämnande går också till Anders W som prickade rätt på 5 av 6 lag i övre halvan av tabellen. Tyvärr hade han även placerat LFC korrekt, så vi hoppas att han gissar på bättre placering nästa år.

Nu när det är dags att runda av säsongen, sammanfatta och analysera för LFC och våra tre fantastiska lag, så gör vi i Lejonflocken detsamma. En fråga som alltid är aktuell är att vår hejarklack Flocken ska fortsätta växa. Det har varit utmanande under pandemin, men vi har varit uppåt 15 klackmedlemmar några gånger, och, när begränsningarna var som hårdast, endast tre. Våra nya medlemmar är förstås extra välkomna, och dessutom var det verkligen ett lyft att få besök av Linköpings Studentsångare och den akademiska damkören Linnéa på sista matchen, så att 25 starka röster kunde lyfta vårt LFC till seger mot AIK. Vi hoppas detta blir en vanligare syn säsongen 2022, med en mix av både återvändare och nytillskott, samt ett och annat gästspel. Fundera på hur du kan hjälpa oss att bli fler än någonsin.

Den 13/11 träffas styrelsen för sista gången innan årsskiftet. Kontakta oss gärna om det är något du vill skicka med oss.

Publicerat i Okategoriserade | Lämna en kommentar

Supportrarnas pris 2021

Säsongen börjar närma sitt slut och det är återigen dags för att rösta på den spelare som skall få supportrarnas pris. Skicka in namn på spelare samt en motivering till ordf@lejonflocken.se innan den 24/10. Endast medlemmar i Lejonflocken äga rätt att rösta. Så är du inte medlem så passa på att bli det nu !!! Hälsningar Styrelsen Lejonflocken.

Publicerat i Okategoriserade | Lämna en kommentar

Fem punkter när serien vänder

LFC är halvvägs genom serien och så även de tävlande i Lejontipset. Utan att explicit avslöja vilka som leder, kan man ändå konstatera några intressanta saker:

SM-guldet

Knappt hälften av de tävlande har tippat Rosengård som slutliga vinnare, men av dessa tippare ligger ingen på topp 3 i Lejontipset. Nästan lika många tippade Häcken i topp och några tror även på KDFF eller LFC som blivande svenska mästare 2021.

Stockholmsunderskattningen

Om vi tittar på den verkliga halvtidstabellen, så är det  bl.a. fyran Hammarby som överraskat oss tippare som topplag när serien vänder. Två tredjedelar av oss har visserligen tippat dem att bli femma eller sexa, men i övrigt sprider sig gissningarna bland platserna 7-10. Håller de i andra seriens andra halva? Ska rent av Djurgården som nu ligger åtta göra dem sällskap på övre halvan? Detta DIF som de flesta av oss tippat runt elfteplatsen. Låt oss inte underskatta dem igen, 5 september i första hemmamatchen efter OS-uppehållet. Alla ska dit!

Grannen på nedre botten

Vår andra överraskning är åt det negativa hållet, nämligen Växjö. På den nedflyttningsplats där smålänningarna nu ligger hade alla utom en av oss tippat AIK (den sista tippade på DIF). Personligen tror jag inte att AIK ska ropa ”hej” ännu, då nuvarande tabelljumbo fick islossning med 9 omgångar kvar i fjol, och då tog sig från sista till sjätte plats genom att skaffa sig ytterligare 19 poäng. Att Växjö ska ta sig upp till platserna 8-9, där hälften av oss tippat dem känns osannolikt just nu, men kan de måhända lyckas göra samma häpnadsväckande spurt två säsonger på raken?

Linköping FC

En av tipparna har placerat LFC som sexa, och tyvärr är det hen som tippat närmast just nu. Övriga deltagare tror att vårt lag når plats 1-3. Jag är dock övertygad om att personen i fråga föredrar att ha fel, så vi kommer göra vårt bästa för att från läktaren hjälpa laget att uppfylla majoritetstipset och ta sig till Champions League. Hjälp Flocken på sektion C så ofta och så högljutt ni kan. Just nu har våra 17 mål gjorts av sex olika spelare där Kanu gjort flest, vilket en tredjedel av oss också trodde. Ännu fler har tippat på Simonsson som skyttedrottning, så vi hoppas att hon ska hitta tillbaka till den målform hon hade under försäsongen.

Vem leder Lejontipset just nu?

Man skulle kunna tro att det inte räcker att sätta upp pekfingret och känna vartåt vinden blåser för att lyckas i den här tipstävlingen, men faktum är att det verkar vara en framgångsfaktor att vara ute och segla lite. Åtminstone har ledaren i vår tävling ägnat sig åt sådant mellan matcherna i sommar. Vi får hoppas att LFC framöver inte kryssar lika mycket som hen. För en topplacering kan det också räcka att dela initialer och gener med personen ovan, om man inte på andra sätt har tillgång till en synsk Källa.

Men vem vet? Vad som händer i höst är ännu ovisst. Personligen tror jag att vi övriga ”gör en Växjö” och racear mot sjätteplatsen… LFC vill vi däremot se högre upp än så.

Publicerat i Okategoriserade | Lämna en kommentar

Premiärvecka – tävla med Lejonflocken

Foto: Clément Bardot, bearbetad av Emma (CC)

Trots att vi inte får fira premiären med vårt kära lag, så vill vi fira att damallsvenskan 2021 drar i gång. Flera tävlingar pågår fram till avsparksdagen och för att tävla behöver du vara medlem.

Alla som blir medlemmar eller rekryterar medlemmar denna vecka har inte bara chans att vinna priser i tävlingarna, utan blir även belönade för att de hjälper oss att bli fler.

Pågående tävlingar/utmaningar:

Janne utmanar (medlemsvärvning t.o.m. 30 april)

Alla som under april rekryterar nya medlemmar till Lejonflocken, och som blir rekryterade blir bjudna på Trisslotter av vår medlem Janne Fredriksson.

  1. Värva en medlem enligt instruktioner på denna sida innan 30 april.
  2. Skicka ett mail till sekr@lejonflocken.se med namn och adress på den medlem som värvat nya medlemmar. Ange även vilka som värvats, så att vi kan skicka lika många Trisslotter som tack.
  3. Den nya medlemmen uppger namn och adress i samband med medlemsansökan, men kan förstås komplettera mail, namn och postadress till sekr@lejonflocken.se för att vi ska kunna skicka en Trisslott även till denne.

Nu växer vi till den stora lejonflock våra LFC-spelare förtjänar. 💙❤️

Tippa första målet (delta senast 18 april kl. 12.00)

Gissa vem som blir LFC:s första målskytt i matchen mot Rosengård den 18/4 . Spelarnamn samt matchminut sändes till ordf@lejonflocken.se. Ett litet pris kommer att utdelas till den som gissat rätt spelare. Har flera gissat på samma spelare så är det den som är närmast i matchminut som vinner.

Lejontipset (delta senast 18 april kl. 17.00)

Samla poäng genom att tippa sluttabellen 2021, skyttedrottning i LFC 2021 och antal gjorda mål 2021.

Den som samlat ihop flest poäng när sista omgången är färdigspelad vinner ett hemligt pris (som vi hoppas få signerat av skyttedrottningen) och kan dessutom titulera sig regerande föreningsmästare i Lejontipset.

Priser kommer även att delas ut till tvåan och trean i tipstävlingen, så lämna in ditt tips senast när domaren blåser i gång matchen 18/4.

Vill du läsa om regler och poängsättning, så finns det HÄR.
Vill du bara börja tippa, så klickar du här, för att komma till tävlingsformuläret.

Publicerat i Okategoriserade | Lämna en kommentar

Bli medlem!

Publicerat i Okategoriserade | Lämna en kommentar

Styrelsen rapporterar – April 2021

En satsning mot medlemsinformation och medlemsinteraktion görs under 2021. Som en del i det kommer styrelsen regelbundet rapportera sammanfattningar från våra möten, samt meddela er medlemmar när nästa styrelsemöte äger rum. Era idéer tas tacksamt emot och har du några på lager, så kan det vara bra att veta att nästa styrelsemöte är planerat till den 4 maj. Tills dess kan ni förvänta er att vi arbetar efter följande:

Styrelsen rapporterar april 2021
Sammanfattning av beslut och verksamhetsplan från årsmötet 2021, samt styrelsemöte 5 april 2021.
Detaljerad rapport från årsmöte i form av protokoll läggs upp på medlemsidan så snart det justerats.

Publicerat i Styrelsen rapporterar | Lämna en kommentar

Kallelse och dagordning till årsmöte supporterföreningen Lejonflocken, 802501-7867 Datum och tid: 24/3-21 kl 18.00

Kallelse och dagordning till årsmöte supporterföreningen Lejonflocken, 802501-7867
Datum och tid: 24/3-21 Kl 18.00

Motioner till årsmötet skall inkomma senast 10/3-21 . Dessa mailas till : sekr@lejonflocken.se . Endast medlemmar äga rätt att inkomma med motion. Årsmötet kommer i år hållas digitalt. Detta kräver att man anmäler sitt intresse att deltaga till mailadress: ordf@lejonflocken.se . De som anmält intresse kommer sedan få en inbjudan till mötet.

1. Mötets öppnande

 2. Mötets behörighet

 3. Val av mötesordförande

 4. Val av mötessekreterare

 5. Val av två personer att justera protokollet

6. Styrelsens verksamhetsberättelse för  år 2020

7. Ekonomisk berättelse för 2020

8. Ansvarsfrihet för 2020 års styrelse

9. Val av ordförande

 10. Val av ledamöter

 11. Val av valberedning

 12. Medlemsavgift

13. Inkomna motioner

14. Årets verksamhetsplan

15. Årets budget

 16. Övriga frågor

 17. Mötets avslutning

Publicerat i Okategoriserade | Lämna en kommentar

Årsmöte 12/-20

Kallelse och dagordning till årsmöte supporterföreningen Lejonflocken, 802501-7867
Datum och tid: 12/2 18.00
Plats: LFC:s kansli Linköpings Arena. Ingången är på norra kortsidan, ring på porttelefonen för insläpp.
Eventuella motioner ska vara styrelsen tillhanda senast 5/2, antingen via epost:
ordf@lejonflocken.se, alt. med vanlig post: Per Eriksson Jeppestad Kronogård 2 58592
Linköping

Dagordning
1. Mötets öppnande
2. Mötets behörighet
3. Val av mötesordförande
4. Val av mötessekreterare
5. Val av två justeringspersoner
6. Styrelsens verksamhetsberättelse för 2019
7. Ekonomisk berättelse för 2019
8. Ansvarsfrihet för 2019 års styrelse
9. Val av ordförande 2020
10. Val av ledamöter 2020
11. Val av valberedning 2020
12. Medlemsavgift för 2020
13. Inkomna motioner
14. Verksamhetsplan 2020
15. Budget 2020
16. Övriga frågor
17. Mötets avslutning

Publicerat i Okategoriserade | Lämna en kommentar

Supportrarnas pris till Emma Lennartsson

Motivering: En spelare som årets pristagare måste finnas i alla lag för att de ska bli riktigt framgångsrika. Hårt arbete, laglojalitet och att spela där det bäst behövs är några saker som utmärker årets pristagare. Årets pristagare är en ung veteran och klubbens främsta spelande kulturbärare, med över 100 matcher i Damallsvenskan. Hon är en utmärkt representant och förebild för Linköpings Fotboll Club i synnerhet och för svensk damfotboll i allmänhet. Ibland hörs hennes namn från hejarklacken Flocken som bevis på en fin prestation på planen. Under året har hon dessutom fått och väl förvaltat förtroendet som lagkapten. Supportrarnas pris år 2019 går – i som vanligt mycket hård konkurrens – till – Emma Lennartsson!

Publicerat i Okategoriserade | Lämna en kommentar

Inför sista hemmamatchen

I halvlek matchen mot LB07 kommer supportrarnas pris delas ut. Lejonflocken kommer även att ha ett godisregn som kastas ut av spelarna i LFC efter matchens slut.

Publicerat i Okategoriserade | Lämna en kommentar